Министър Владислав Горанов назначи Венцислав Георгиев за директор на АДФИ

01 Декември 2014

Министърът на финансите Владислав Горанов назначи Венцислав Георгиев за директор на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ). Назначението е съгласувано с министър-председателя Бойко Борисов, според изискванията на Закона за държавната финансова инспекция.

Венцислав Георгиев е магистър по специалността „Финанси" в Университета за национално и световно стопанство, гр.София. Цялата му професионална кариера е в системата на държавния финансов контрол и има дългогодишен опит в Агенцията за държавна финансова инспекция.

До назначаването му за директор на Агенцията Георгиев е бил директор на дирекция "Планова инспекционна дейност в областта на обществените поръчки" в АДФИ, като заема тази позиция от ноември 2011 г. В Агенцията започва работа през юли 2006 г. като началник на отдел „Финансови инспекции на други структури в МФ", длъжността заема до юни 2007 г., когато е назначен за държавен финансов инспектор и остава на този пост до август 2010 г. В периода от септември 2010 г. до октомври 2011 г. е бил директор на дирекция "Организация и извършване на инспекционната дейност" в АДФИ. Преди това е бил началник-отдел в Агенцията за държавен вътрешен финансов контрол.