Гинка Драганинска е назначена за директор на АДФИ

05 Юни 2013

Министърът на финансите Петър Чобанов освободи по взаимно съгласие Теменужка Петкова от заеманата длъжност директор на Агенцията за държавна финансова инспекция и назначи на позицията Гинка Драганинска.

Гинка Драганинска има висше икономическо образование, специалност „Финанси и кредит", както и редица специализации в областта на организацията и технологията на финансовите ревизии, имуществената отговорност, развитие на човешките ресурси и други. Гинка Драганинска е дългогодишен ревизор в системата на държавния финансов контрол. В периода 1980-1991 г. е работила в Териториална дирекция ДФК - София област на длъжност финансов ревизор в промишлеността, а от 1992 г. до 2000 г. е заемала длъжността началник на отдел в Главно управление на ДФК. През периода 2000-2001 г. е била главен експерт в Националната здравно-осигурителна каса, дирекция „Административно-стопанска дейност".

От декември 2001 г. е назначена за директор на Агенцията за държавен вътрешен финансов контрол и заема тази длъжност до преобразуването на агенцията в Агенция за държавна финансова инспекция през април 2006 г. От 25 април 2006 г. до 1 август 2010 г. е била директор на Агенция за държавна финансова инспекция, а след това до настоящия момент е била заместник-директор на агенцията.